Broccoli-bloemkoolschotel met gehaktballetjes

7,29

Gewicht

 

Beschrijving broccoli-bloemkoolschotel met gehaktballetjes

Dit gerecht bestaat uit broccoli en bloemkoolroosjes met daar overheen en hemelse romige saus op basis van kaas en chilipeper met lichtpittige ondertoon, gecombineerd met kleine ambachtelijk gebraden gehaktballetjes overgoten door jus en gebakken minikrieltjes.

Gaan broccoli en bloemkool goed samen?
Broccoli en bloemkool zijn nauw aan elkaar verwant, familie zou je kunnen zeggen. Beide groenten behoren tot de koolsoorten. Bloemkool is toegankelijk en mild qua smaakbeleving en broccoli wordt meer omschreven als fris en knapperig. De smaak heeft veel van elkaar weg, met dat verschil dat broccoli wat pittiger en fijner is qua taste. Kort gezegd zijn de groenten zeer goed met elkaar te combineren, hebben ze beide een zoetige, zachte smaak en daarom kiezen supermarkten er regelmatig voor ze samen te verpakken.
Van bloemkool worden de aanlegsels van de witte bloemknoppen (‘bloemknopprimordia’) genuttigd. Bij broccoli zijn het met name de nog gesloten groene bloemknoppen, ook de stelen kun je echter eten. Beide koolsoorten zijn rijk aan een verscheidenheid aan vitamines en zijn zowel warm als koud te eten. Je kunt de groentesoorten wokken, koken, stomen, gratineren of verwerken in een ovenschotel. Ben je echter op zoek naar een gezonde snack, combineer ze dan koud met bijvoorbeeld een dipsausje. In ons gerecht is de groente gestoomd, dit gaat echter niet ten koste van de lekkere bite. We hebben de maaltijd aangevuld met aardappels, vlees en niet te vergeten wat jus en een saus die het geheel echt naar hogere sferen brengt.

Ingrediënten

Broccoli, bloemkool, gebakken krieltjes, gehaktballetjes (bevat o.a. varkensvlees, tarwebloem, soja en mosterd), jus (bevat o.a. melk en selderij) en kaas-chilisaus (bevat o.a. (goudse) kaas, cheddar, zoetewei, magere melk, room, tarwebloem, boter, melkeiwit en selderij).

Allergie-informatie
Deze maaltijd kan sporen van noten, zaden en/of zuivel bevatten.

Bereid- en bewaaradvies

Onze broccoli-bloemkoolschotel met gehaktballetjes wordt geleverd in een plastic magnetron- en ovenbestendige schaal met folie er overheen.

Opwarmen in de magnetron
Prik gaatjes in de folie. Stel de magnetron in op 600 watt en de timer op ongeveer 4 minuten,  

Opwarmen in de oven
Verwijder de folie. Zet de maaltijd in zijn geheel in de oven en stel deze in op 120 graden. Verwarm de maaltijd ongeveer 30 minuten.   

Let op: na opwarmen zijn de schaal en de inhoud warm. Gebruik daarom ovenwanten.

Bewaren van jouw maaltijd
Wij raden af deze maaltijd in te vriezen. Het beste is de maaltijd zo snel mogelijk te eten. De uiterste bewaartijd is 5 dagen in de koelkast.

Via onze maaltijdservice broccoli-bloemkoolschotel met gehaktballetjes, krieltjes en kaas-chilisaus bestellen? Nooit eerder zo makkelijk!

 

Werkwijze


Heb je onze overige vleesmaaltijden al eens uitgeprobeerd? Of ben je bij nader inzien toch op zoek naar een kip- of vegetarisch gerecht? Kijk dan in ons menu wat voor lekkers we in andere categorieën aanbieden. Kies je voor deze maaltijd, vul deze dan aan met één van onze salades, soepen, bijgerechten, toetjes, sappen of dessertwijnen en je hebt een compleet diner. 

Groente maaltijdservice

You may also like…

Scroll naar top