Zoete dessertwijn


Een lekkere dessertwijn laat je nagerecht nog veel beter smaken. Onze dessertwijnen passen perfect bij de zoete toetjes die je bij ons kunt bestellen en zijn ook uitstekend te combineren met diverse andere desserts, zoals ijs.

De lekkerste Mosketto dessertwijnen

Met de maaltijdservice van De Gruiterij geniet je van een compleet verzorgde maaltijd. Naast uitgebreide hoofdgerechten leveren we ook diverse bijgerechten, toetjes en nu dus ook Mosketto dessertwijnen. Je hebt hierbij de keuze uit twee losse dessertwijnen.

Mosketto is de Italiaanse tegenhanger van de Franse Muscat. Het zoete karakter van de Mosketto maakt dat deze als een dessertwijn gezien wordt. De wijn is afkomstig uit de regio Piëmont – een van de bekendere, rijkere wijnstreken van Italië – welke aan de Alpen grenst. ‘Piemont’ betekent dan ook ‘aan de voet van het gebergte’. De muscat druif vormt de basis van de dessertwijnen van Mosketto. Deze druif geeft de wijn een zoet karakter met een frisse afdronk.

De twee dessertwijnen van De Gruiterij

Er zijn twee Mosketto dessertwijnen verkrijgbaar. Sweet red (rosso) is een prachtige rode wijn met zachte, zoete ondertonen die perfect aansluiten op onze zoete (na)gerechten en maaltijdsalades. De Mosketto sweet white (bianco) is niet al te zwaar, zelfs wat fris, en is heerlijk bij het dessert of tijdens een gezellige zomerborrel in de tuin.

Deel de wijnen met je vrienden, verwen jezelf met iedere week een andere smaak of leer de verschillende dessertwijnen van Mosketto kennen en bepaal welke wijn jouw favoriet is.

Welke past het beste bij mijn dessert?

Afhankelijk van het dessert dat op het menu staat kies je een dessertwijn, die bij de smaken en het karakter van je dessert past. Heb je bijvoorbeeld zware desserts, dan is rood een mooie toevoeging. Heb je een licht dessert, bijvoorbeeld ijs, denk dan eens na over een witte dessertwijn. 

We bezorgen onze dessertwijnen in het hele land

Met onze maaltijdservice bedienen we Hilversum en omgeving van verse maaltijden en bijgerechten met producten uit onze eigen winkel. De dessertwijnen van Mosketto vormen een uniek onderdeel binnen ons assortiment; we bezorgen deze wijnen namelijk in heel Nederland. In onze vaste bezorgplaatsen bezorgen we de wijnen zelf voor €1,99. Daarbuiten rekenen we standaard verzendkosten van €5,95 (ongeacht het totaalbedrag). We werken niet met een minimum bestelbedrag, je kunt de Mosketto wijnen dus per fles bestellen. De flessen hebben een inhoud van 0,75 liter.

Tijd voor een wijntje! Plaats je bestelling

Kies jij een lekkere dessertwijn om je maaltijd van De Gruiterij te complementeren? Of heb je gewoon zin in een fruitig aperitief? Kies een wijndessert uit ons assortiment en plaats je bestelling vandaag nog. Geniet ervan!

Type gerecht

Voorkeur

Type gang

Scroll naar top