Zuurkoolstamppot met vlees en jus

Gewicht

  

 

Beschrijving zuurkoolstamppot met vlees

Op zoek naar een stamppot? Zuurkoolstamppot met rookworst en jus is een zeer smakelijk wintergerecht, in no time bij jou op tafel! Uitgebakken spekjes zijn een aanrader bij dit gerecht, hiermee wordt net die extra crunch toegevoegd. Standaard wordt een halve rookworst (varkensvlees) meegeleverd, maar ook te bestellen met hele rookworst en met rundvlees. Probeer onze variant met gehaktbal ook eens uit!

Extra informatie
Zuurkool start als geraspte witte kool, die geconserveerd is door inwerking van meerdere melkzuurbacteriën. Dit zorgt voor de (mild)zure, kenmerkende smaak van de groente. Zuurkool bevat vitamine B6, C, ijzer, vezels en calcium en is licht verteerbaar.

Ingrediënten

Rookworst (varkens- of rundvlees) of rundergehakt, aardappels, zuurkool, jus, diverse kruiden en specerijen.

Allergie-informatie
Kan sporen van noten, zaden en zuivel bevatten.

Bereid- en bewaaradvies

Onze stamppot zuurkool met vlees wordt geleverd in een plastic magnetron- en ovenbestendige schaal met folie er overheen.

Opwarmen in de magnetron
Prik gaatjes in de folie. Stel de magnetron in op 600 watt en de timer op ongeveer 4 minuten als de maaltijd uit de koelkast komt. Is deze diepgevroren, verwarm de maaltijd dan het dubbele aantal minuten.   

Opwarmen in de oven
Verwijder de folie. Zet de maaltijd in zijn geheel in de oven en stel deze in op 120 graden. Verwarm de maaltijd ongeveer 30 minuten als de maaltijd uit de koelkast komt. Is deze diepgevroren, stel de timer dan in op het dubbele aantal minuten.  

Let op: na opwarmen zijn de schaal en de inhoud warm. Gebruik daarom ovenwanten.

Bewaren van jouw maaltijd
De maaltijd is na bezorging 5 dagen houdbaar in de koelkast. 
In de diepvries kun je de maaltijd tot een half jaar goed houden.

De Gruiterij Maaltijdservice is dé manier om gemakkelijk zuurkoolstamppot met vlees te bestellen!

 

Werkwijze


Zuurkoolstamp is eveneens te bestellen met een gehaktbal.
Geen trek in stamppot zuurkool met rookworst, maar wel behoefte aan een vleesgerecht? Zie dan onze andere gerechten met vlees in het menu onder ‘aanbod’.
Naast vleesmaaltijden leveren we ook kipgerechten en vegetarische gerechten. Verder hebben we in ons aanbod salades, soepen, bijgerechten, toetjes, sappen en dessertwijnen.

Groente maaltijdservice

You may also like…

Scroll naar top